RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Iran: - Storbritannia bombemistenkt

Sist oppdatert:
Presidenten i Iran sier han mistenker at briter sto bak et bombeangrep som tok livet av seks mennesker i helgen.

Den britiske ambassaden avviser anklagen og har fordømt angrepet.

Tusenvis av mennesker deltok mandag i begravelsen i Ahvaz i Khuzestan-provinsen. Seks ble drept og 102 skadd da bomber gikk av i et kjøpesenter i byen søndag, melder Associated Press (AP).

- Storbritannia involvert
- Vi har en sterk mistanke om at Storbritannia var involvert i terrorangrepene, skal Irans president Mehmoud Ahmadinejad ha sagt til regjeringen søndag, ifølge statlig iransk fjernsyn.

- Iranske agenter har funnet spor etter britene i tidligere tilfeller, sier han.

Tidligere angrep
Søndag uttalte den iranske innenriksministeren Mostafa Pourmohammadi at han trodde eksplosjonene i Ahvaz var en videreføring av tidligere angrep styrt fra utlandet.

I juni tok fire bomber livet av minst åtte mennesker i Ahvaz. Iran klandret den gang iranske arabiske ekstremister med tilknytning til utenlandske regjeringer som Storbritannia.

Nær Irak
Ahvaz ligger nær grensen til Sør-Irak, hvor 8.500 britiske soldater holder til. Det ble opprør i byen to dager i april da det gikk rykter om at regjeringen ville redusere den arabiske majoriteten til fordel for persere. Den iranske regjeringen benektet disse rapportene.

Avviser påstander
- Enhver påstand om forbindelse mellom den britiske regjeringen og disse terrorangrepene er helt grunnløse, het det i en uttalelse fra den britiske ambassaden i Teheran søndag, melder AP.

De siste ukene har Teheran anklaget Storbritannia for å stå bak uro i den oljerike provinsen Khuzestan. Storbritannia har på sin side klandret Iran for å forsyne opprørere i Sør-Irak med sofistikert bombeteknologi. Begge land har benektet anklagene fra den andre siden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere