RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Iran avfyrte nye raketter

Foto: -
Torsdag gjennomførte landet nok en prøveoppskytning, tross diplomatiske reaksjoner onsdag.

Torsdag foretok landet ytterligere prøveskytinger. Prøveskytingene som utføres av Irans elitesoldater, revolusjonsgarden, er en del av en større militærøvelse i området. Revolusjonsgarden skal i dag ha testet land-til-sjø og sjø-til-luft-raketter.

- Vi har alltid fingeren på avtrekkeren
Landet ble offer for massiv kritikk etter oppskytingen onsdag, og rettet samtidig et klart budskap til de som måtte gripe inn militært ovenfor landet.

- Vi advarer våre fiender som ønsker å true oss militært om at vi alltid vil ha fingeren på avtrekkeren og våre raketter vil være klare til avfyring, sa general Hossein Salami kommandant for den Iranske Revolusjonsgarden etter onsdagens prøveskyting.

- Vil beskytte våre interesser
Dagens prøveskyting kom bare få timer etter at utenriksminister Condoleezza Rice uttalte at USA er fast bestemt på å forhindre Iran i å true landets eller deres alliertes interesser, melder CNN.

Utenriksministeren sier at et rakettskjold i Øst-Europa er viktig for å beskytte sine egne og alliertes interesser.

- Europa kan være innen rekkevidde
Rakettene som ble avfyrt onsdag og torsdag er såkalte mellom- og langdistanseraketter. Langdistanseraketten Shahab-3 har en rekkevidde på 2000 kilometer, og Irans statlige medier meldte i går at rakettene ble testet «for å vise at Iran har muligheten til å treffe fienden nøyaktig og tidlig i deres prosess med å angripe den Islamske Republikk ».

Amerikansk etterretning sa også at Iran jobber på en ny type rakett, Shahab-4, og at denne, når ferdigstilt har kapasitet til å nå Europa.

Irans øvelse kommer en måned etter at Israel gjennomførte en stor militærøvelse som flere mente var en generalprøve på et angrep mot Irans atomanlegg i Natanz.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere