RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Iran avviser EU-forslag

(EPA)
Sist oppdatert:
Myndighetene i Teheran mener EUs atomprogram-forslag er fullstendig uakseptabelt.

Til tross for at EU-forslaget åpner for bruk av kjernekraft til ikke-militære formål, vil ikke regjeringen i Iran binde seg til den foreslåtte atomprogram-planen.

- Under all forventning
Lørdag gir myndighetene i Iran uttrykk for at de mener det europeiske forslaget er «uakseptabelt». Ifølge AP tilfredsstiller ikke en gang forslaget Irans minimumskrav.

- De europeiske forslagene er uakseptable. De strider mot ånden i Ikkespredningsavtalen og mot bestemmelsene i Paris-avtalen. Forslaget innfrir ikke Irans minste forventninger, sier talsmann for utenriksdepartementet, Hamid Reza Asefi.

Ifølge Asefi vil regjeringen sende sitt offisielle avslag til EU-delegasjonen iløpet av helgen.

Paris-avtalen som ble inngått mellom Iran og EU ble undertegnet i november i fjor. I avtalen godtok Iran fortsatt midlertidig stans i anriking av uran og alle aktiviteter forbundet med bearbeiding av uran frem til nye forhandlinger som skulle kunne gi en løsning på kjernekraftproblemet.

IAEA-krisemøte
Blant annet EU og USA frykter at Iran vil utvikle atomvåpen, og ikke bare holde seg til bruk av kjernekraft til fredelige formål.

Førstkommende tirsdag har Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) innkaller til krisemøte vedrørende Irans atomprogram.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere