RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Iran avviser USA-samtaler

Sist oppdatert:
Iranske myndigheter uttalte søndag at landet ikke ønsker å innelde samtaler med USA om situasjonen i Irak og landets atomprogram

Forrige mandag ble den amerikanske ambassadøren i Irak, Zalmay Khalizad, sitert på at han hadde fått i oppgave av president Bush å innelde samtaler med Iran om situasjonen i Irak.

Søndag fastslo talsmannen for Irans utenriksdepartement, Hamid Reza Asefi, at landet ikke har planer om å godta samtaler med USA.

- Sikkerheten i Irak er et indre anliggende hos irakerne. Det irakiske folk er voksne og kloke, og burde bestemme deres egen fremtid. Derfor er det ikke behov for samtaler med USA, sa Asefi i sin ukentlige pressekonferanse, ifølge Reuters.

Han la til at Iran ikke har mottatt en formell henvendelse om Irak-samtaler fra Washington. USA brøt de diplomatiske forbindelsene med Teheran etter den islamske revolusjonen i 1979.

Asefi understreket samtidig at landets atomprogram aldri vil bli brukt til å utvikle våpen, slik USA mistenker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere