RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Et bilde fra en video lagt ut på nett i mai skal vise IS-krigere som nylig sluttet seg til ekstremistgruppa under trening ved Deir al-Zor. Iran tok søndag i bruk mellomdistanseraketter i et angrep mot treningsleire i området.
Et bilde fra en video lagt ut på nett i mai skal vise IS-krigere som nylig sluttet seg til ekstremistgruppa under trening ved Deir al-Zor. Iran tok søndag i bruk mellomdistanseraketter i et angrep mot treningsleire i området. Foto: Uncredited (AP)

Iran skyter raketter mot mål i Syria

Sist oppdatert:
Rakettene er skutt fra baser vest i Iran.

Iran har skutt raketter mot mål i Syria, opplyser den iranske Revolusjonsgarden. Angrepet er et svar på terrorangrepet i Teheran der 18 personer ble drept.

Les også: USA sier de skjøt ned syrisk kampfly som bombet amerikanskstøttede styrker

Rakettene er skutt fra baser vest i Iran mot det som landet kaller "terrorbaser" i Syria. Basene tilhører grupper iranske myndigheter mener er ansvarlige for Teheran-angrepet, melder nyhetsbyrået Tasnim. Ekstremistgruppa IS tok på seg ansvaret for det doble angrepet i den iranske hovedstaden 7. juni, som både rammet nasjonalforsamlingen og ayatolla Khomeinis gravmausoleum.

Den israelske avisen Haaretz skriver at det er første gang Iran tar i bruk sine mellomdistanseraketter siden krigen med Irak, som endte i 1988.

Angrepet skal ha rammet mål ved byen Deir al-Zor i Syria.

Iran har engasjert seg i krigen på president Bashar al- Assads side, men har så langt vært tilbakeholdne med å ta i bruk sine rakettstyrker i krigen.

(©NTB)

Har du sett denne videoen?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere