RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Iran stanser CNN

Sist oppdatert:
Iran setter en stopper for nyhetskanalen CNNs arbeid i landet etter at landets president ble feilsitert.

Iran har trukket tilbake presseakkrediteringen for CNN-journalister i landet, melder det statlige nyhetsbyrået IRNA, som viser til en melding fra kulturdepartementet.

Grunnen er at CNN-medarbeiderne har vist brudd på pressens yrkesetikk, meldes det.

Kontroversen oppstod da CNN, i en simultanoversettelse av en pressekonferanse i helgen, siterte Irans president Mahmoud Ahmadinejad på at Iran har rett til atomvåpen.

TV-kanalen korrigerte senere oversettelsen til at Iran har rett til atomenergi, og viste videre til at Ahmadinejad på pressekonferansen sa at Iran er et sivilisert land med en gammel kultur og ikke trenger atomvåpen.

Iranske myndigheter trekker også frem at CNN-veteranen Christiane Amanpour var til stede på pressekonferansen, og at hun kan persisk (farsi), i og med at hun opprinnelig kommer fra Iran.

Amanpour er midlertidig i Iran for å dekke krisen rundt landets atomprogram. CNN har ingen permanent korrespondent i landet, på grunn av tidligere problemer med myndighetene, noe som blant annet skal ha sammenheng med at CNN for noen år siden laget et innslag som viste en hemmelig ungdomsfest i hovedstaden Teheran.

Nettstedet Middle East Online melder at reaksjonen fra Iran også kan ha sammenheng med Amanpour selv, for det skal ha kommet kritikk fra konservative i landet etter at hun fikk visum til Iran. En konservativ avis skal ha kritisert henne for ikke å dekke hodet tilstrekkelig.

Det er uklart hvor lenge restriksjonene på CNN vil vare, men departementet skriver at det vil avhenge av TV-kanalens fremtidige oppførsel, melder IRNA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere