RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Iran stanser ikke uranprogram

Sist oppdatert:
Iran kommer ikke til å stanse sitt program for å anrike uran, som utelukkende er til sivile formål, sier landets utenriksminister Kamal Kharazi.

Tidligere i uka fastholdt Irans utsending til Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA), Ali-Akbar Salehi, at landet ikke er i stand til å anrike uran.

Inspektører fra IAEA fant i forrige måned spor etter anriket uran ved et atomanlegg i Natanz i Iran, men det må i så fall ha vært importert, sa Salehi.

- For ekspertene står det helt klart at uranen ikke ble anriket i Iran, men var importert. Vi er ikke i teknisk stand til å utføre en slik prosess, sa Salehi til det statlige iranske fjernsynet.

Han understreket samtidig at inspektører fra IAEA har overvåket atomanlegget i Natanz siden februar, og gjentok at landets atomprogram utelukkende er av sivil karakter.

IAEA er ikke overbevist, og har gitt Iran frist til 31. oktober med å etterkomme en liste med krav. Om så ikke skjer, kan saken havne på Sikkerhetsrådets bord, sammen med krav om internasjonale sanksjoner, skriver NTB-AFP.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere