RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Iran tester raketter

Sist oppdatert:
Iran testet søndag bakke-til-bakkeraketter, få dager før FNs frist om å godta begrensninger i landets atomprogram.

Dette var den andre dagen med krigsleker nær grensen mot Irak.

Krigslekene fant sted samtidig som Iran på ny avviste forhåndsbetingelser for videre samtaler om å urananrikingsprogrammet. Iran har hele tiden insistert på at programmet er ment for fredelige formål, melder CNN.

FNs Sikkerhetsråd har gitt Iran frist til slutten av august for å stanse sitt anrikingsprogram. Rådet har truet med økonomiske sanksjoner om ikke Iran etterfølger kravet. Iran har også mottatt en pakke med tilbud landet får hvis de godtar en slik stans. Svaret skal ifølge Irans myndigheter komme tirsdag. Se web-TV her

Allerede mandag uttalte imidlertid Irans øverste leder, Ayatollah Ali Khamenei, at Teheran vil fortsette å utvikle kjernefysisk teknologi, ifølge statlig iransk fjernsyn.

- Den islamske republikken Iran har fattet sin avgjørelse, og i det kjernefysiske spørsmålet vil landet med Guds vilje, tålmodighet og styrke, fortsette på samme sti, sa Khamenei ifølge AP.

I mellomtiden satte Iran lørdag i gang den første fasen av en planlagt serie krigsleker sør, sørvest og vest i landet.

Et av våpnene som ble testet var den såkalte Saeqeh (tordenkile)-raketten, og bakke-til-vannraketter.

Iran insisterer på at landet utvikler atomteknologi til fredelige formål, mens USA og noen europeiske land har anklaget iranske ledere for å forsøke å skaffe seg atomvåpen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere