*Nettavisen* Nyheter.

Iran trekker midler

Iranske myndigheter skal ha bedt sentralbanken, oljedepartementet og flere investeringsselskap om å trekke penger ut av alle europeiske banker bortsett fra de sveitsiske.

- Myndighetene ber om at pengene istedenfor settes i asiatiske banker, sier en anonym kilde i den iranske sentralbanken til den arabiskspråklige avisen Al-Sharq Al-awsat.

- Iran har dårlig erfaring med vestlige banker. Vi har tapt over fire milliarder dollar. Vi har også 13 milliarder dollar frosset ned i amerikanske og vestlige banker på grunn av en regel Jimmy Carter innførte da at flere amerikanske diplomater ble tatt som gisler i Iran tidlig på 80-tallet, sier kilden.

Ifølge den anonyme kilden skyldes avgjørelsen frykt for en eventuell politisk eller militær storkonflikt hvis det ikke kommer til en løsning om det iranske atomprogrammet.

Han hevder også overfor avisen at over ti milliarder dollar eid av forretningsfolk og andre høyt plasserte personer i Iran har blitt trukket fra vestlige banker og satt i banker i Dubai, Hongkong, Beirut, Singapore og Malaysia.

Den iranske sentralbanksjefen Ibrahim Shibane uttalte i går at Iran vurderer å beholde oljeinntekter innenlands istedenfor å plassere dem i utlandet, melder Al-Sharq Al-awsat.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag