RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Iran truer Stortinget

Foto: Paul Weaver (TV 2 Interaktiv)
Sist oppdatert:
Irans ambassadør i Norge truet Stortinget med alvorlige konsekvenser dersom utenrikskomiteen møter Irans opposisjonsleder neste uke.

Irans ambassadør ringte til utenrikskomiteens Olav Akselsen (Ap) kort tid etter at et møte mellom komiteen og Irans opposisjonsleder, Maryan Rajavi, var blitt bekreftet.

Ambassadøren ba om et hastemøte. Under møtet, som fant sted fredag, kom ambassadøren med trusler om alvorlige konsekvenser for forholdet mellom Iran og Norge dersom Stortinget møter opposisjonslederen, skriver VG.

Stortingets sikkerhetssjef, Gerrit Løberg tar trusselen svært alvorlig og skal diskutere saken med Politiets sikkerhetstjeneste (PST) lørdag.

- Klart jeg kommer til å konsultere PST. En slik direkte trussel mot Norge fra et annet lands ambassadør er svært uvanlig. Jeg har aldri opplevd det i den tiden jeg har vært sikkerhetssjef på Stortinget. Det vil si 13 år, sier Løberg til VG.

Erna Solberg (Høyre) reagerer kraftig på truslene.

- Det gir lite mening å true et land som har demokratiske prosesser på denne måten, de må ikke forvente at dette gir noe annet enn en mer negativ holdning til Iran, sier hun til NRK.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere