*Nettavisen* Nyheter.

Irans president nekter å være til stede - Hollande avlyser middag

  Foto: Reuters

Frankrikes president François Hollande avlyser en planlagt middagen med Irans president Hassan Rouhani, som nekter å være til stede der det serveres alkohol.

11.11.15 11:03

Hollande har måttet avlyse planene om å arrangere statlig middag for Rouhani fordi den iranske presidenten insisterte på at arrangementet må være alkoholfritt, meldte radiokanalen RTL tidligere denne uken.

En iransk diplomat sier ifølge nyhetsbyrået ISNA at iranske statsledere ikke deltar ved arrangementer der det blir servert alkohol.

– I henhold til islamske verdier og lære, deltar ikke den islamske republikkens ledere i seremonier der det blir servert alkohol, sier diplomatkilden i Irans utenriksdepartement.

Klikk på bildet for å forstørre.

STØTTER ISRAEL: I en telefonsamtale med Israels statsminister uttrykte Frankrikes president François Hollande solidaritet med Israel. Foto: Charles Platiau (Reuters)

Rouhani skal mellom 14. og 17. november besøke Italia og Frankrike. Besøket blir sett på som en anledning til å fornye handelsforbindelser etter at Vesten og Iran inngikk atomavtalen i juli i år.

Irans tidligere president Mohammad Khatami nektet i oktober 1999 å delta i en mottakelse ved presidentpalasset i Paris fordi det også den gangen sto vin på menyen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.