RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
 
  Foto: Reuters

Irans president nekter å være til stede - Hollande avlyser middag

Sist oppdatert:
Frankrikes president François Hollande avlyser en planlagt middagen med Irans president Hassan Rouhani, som nekter å være til stede der det serveres alkohol.

Hollande har måttet avlyse planene om å arrangere statlig middag for Rouhani fordi den iranske presidenten insisterte på at arrangementet må være alkoholfritt, meldte radiokanalen RTL tidligere denne uken.

En iransk diplomat sier ifølge nyhetsbyrået ISNA at iranske statsledere ikke deltar ved arrangementer der det blir servert alkohol.

– I henhold til islamske verdier og lære, deltar ikke den islamske republikkens ledere i seremonier der det blir servert alkohol, sier diplomatkilden i Irans utenriksdepartement.

STØTTER ISRAEL: I en telefonsamtale med Israels statsminister uttrykte Frankrikes president François Hollande solidaritet med Israel.

Rouhani skal mellom 14. og 17. november besøke Italia og Frankrike. Besøket blir sett på som en anledning til å fornye handelsforbindelser etter at Vesten og Iran inngikk atomavtalen i juli i år.

Irans tidligere president Mohammad Khatami nektet i oktober 1999 å delta i en mottakelse ved presidentpalasset i Paris fordi det også den gangen sto vin på menyen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere