RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Irans utenriksminister sier atomavtale er nær

Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif sa onsdag at Iran og vestlige land står svært nær en avtale om landets atomprogram.

– Vi er klar til å jobbe døgnet rundt for nå fram til en avtale. Vi tror vi står svært nær, svært nær, men det kunne også fortsatt være langt fram. Fortsatt er det detaljer vi må finne en løsning på, sa Zarif til TV-kanalen NBC.

Zarif har i to dager sittet sammen med USAs utenriksminister John Kerry i den sveitsiske byen Montreux der de har jobbet for å komme fram til en avtale innen fristen i slutten av mars.

Kerry sa på sin side at det fortsatt gjenstår «tøffe utfordringer» før det er mulig å inngå en avtale.

– Det har vært framgang fra der vi var, og viktige spørsmål må fortsatt avklares, sa Kerry etter at samtalene var avsluttet.

Dagen etter at Israels statsminister Benjamin Netanyahu i en tale i Washington fordømte avtalen han mener bare vil lette Irans utvikling av atomvåpen, understreket Kerry at formålet med forhandlingene er å nå fram til en verifiserbar avtale.

Uten å nevne Netanyahu ved navn sa Kerry at bare det simpelthen å kreve at Iran kapitulerer, ikke er veien å gå om man vil ha en avtale med Iran. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere