RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Irritert Blair refser Short

Sist oppdatert:
- Å sette fram slike påstander er svært uansvarlig, sier statsminister Tony Blair etter at en av hans tidligere ministere hevder britisk etterretning avlyttet FNs generalsekretær Kofi Annan før krigen.

Det var i et intervju med BBC radio at Clare Short, tidligere bistandsminister i Blair regjering, kom med påstandene om at britisk etterretning avlyttet Kofi Annan i tiden før krigen i Irak.

Hun sa blant annet at hun selv hadde sett utskrifter av samtaler Kofi Annan hadde hatt på sitt kontor, og svarte bekreftende på spørsmål om britiske spioner hadde blitt instruert til å utføre operasjoner i FN-systemet.

Vil ikke avkrefte
På sin månedelige pressekonferanse noen timer etter Shorts beskyldninger, ville statsminister Tony Blair verken bekrefte eller avkrefte at britiske agenter har utført slike oppdrag. Som statsminister vil i han ikke svare på spørsmål om sikkerhetstjenestens virke.

- Gjør jeg dette i denne saken, må jeg også gjøre det i andre saker. Så snart du starter å svare på spørsmål om dette, og ingen president eller statsminister i verden ville gjøre det, er det ingen linje du kan trekke, og det vil være svært galt av meg å gjøre det, sa Blair.

- Ikke ta dette som at det Clare Short sa i dag tidlig er sant, understreket Blair

- Uansvarlig
Blair forsvarte britisk sikkerhetstjeneste og forsikret at den kun opererer innenfor rammene av britiske og internasjonale lover. Blair er likevel ganske klart på at det er svært uheldig at slike påstander blir framsatt.

- Å sette fram slike påstander er svært uansvarlig. De som angriper arbeidet som våre sikkerhetstjenester, undergraver sikkerheten til vårt land, sa Blair.

- Våre sikkerhetstjenester er der for en grunn: å beskytte landet vårt. I en tid med global terrorisme, er arbeidet deres mer nødvendig enn noensinne. Det er derfor vi, likhet med tidligere regjeringer, ikke kan kommentere etterretningen utover det at de jobber innenfor våre og internasjonale lover, framholdt Blair.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere