RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

IS-leder kan bli kåret til årets person av Time Magazine

IS-LEDEREN Abu Bakr al-Baghdadi kan bli kåret til årets person av Time Magazine.
IS-LEDEREN Abu Bakr al-Baghdadi kan bli kåret til årets person av Time Magazine. (Afp / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Abu Bakr al-Baghdadi blant de åtte finalistene.

NEW YORK (Nettavisen): Den tradisjonsrike kåringen til Time Magazine har rykte på seg for å være kontroversiell. I 2015 lever den definitivt opp til sitt rykte.

Lederen for Den islamske stat (IS), Abu Bakr al-Baghdadi, er en av åtte finalister. Det ble offentliggjort under NBCs morgenprogram Today Show mandag.

«Abu Bakr Al-Baghdadi har som leder for IS inspirert følgere til å kjempe både i hans selverklærte kalifat i Irak og Syria, samt også organisere angrep i land som Tunisia og Frankrike», skriver Time Magazine i sin begrunnelse.

Om dette oppleves som usmakelig, kan vi legge til at Time Magazine i 1938 kåret Adolf Hitler til årets person fordi han «som rikskansler sørget for foreningen av Tyskland og Østerrike og Sudeterlandet».

Josef Stalin ble kåret til årets person både i 1939 og 1942.

De andre finalistene i 2015-kåringen er Caitlyn Jenner, Uber-sjefen Travis Kalanick, Angela Merkel, Vladimir Putin, Irans president Hassan Rouhani, Donald Trump og Black Lives Matter-aktivistene.

New York-baserte Time Magazine ble grunnlagt i 1923 og kåret årets person første gang i 1929, da Charles Lindbergh vant kåringen. Time er ifølge

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere