RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

IS sier de sto bak selvmordsangrep i Bagdad

En bilbombe eksploderte på et travelt marked i en bydel i Bagdad onsdag. Minst 20 mennesker ble drept, og torsdag ble det kjent at IS tar på seg ansvar for angrepet.
En bilbombe eksploderte på et travelt marked i en bydel i Bagdad onsdag. Minst 20 mennesker ble drept, og torsdag ble det kjent at IS tar på seg ansvar for angrepet. Foto: Ahmed Saad (Reuters)
Ekstremistene i IS påtar seg ansvaret for bilbombeangrepet som drepte minst 20 personer i Iraks hovedstad Baghdad onsdag kveld.

Selvmordsangrepet var rettet mot en bydel der flertallet av befolkningen er sjiamuslimer. Ytterligere 48 mennesker ble såret i angrepet.

Opprørsgruppen uttaler torsdag at angrepet var rettet mot et kontrollpunkt i nabolaget Shurta sørvest i Bagdad.

Tirsdag ble minst 19 mennesker drept og 43 skadd da en bilbombe gikk av ved et marked. Ytterligere fire ble drept og ti skadd i et lignende angrep i den sørlige bydelen Zafaraniya. IS har også tatt på seg ansvaret for begge disse angrepene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere