RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

IS-sympatisører har hacket Twitter-konto til USAs forsvar

Sist oppdatert:
Hackere som sympatiserer med Den islamske staten, har tatt kontroll over Twitter-kontoen til USAs overkommando for Midtøsten.

En gruppe som kaller seg CyberKalifatet, har også sendt ut meldinger som hyller IS og sier den fortsetter sin jihad på nettet. Kontoen som er hacket, tilhører USAs Central Command (CENTCOM), som har ansvaret for USAs militære aktivitet i Nord-Afrika, Midtøsten og Sentral-Asia.

«Amerikanske soldater, vi kommer, vær på vakt!» og «Vi gir oss ikke. Vi vet alt om dere, konene deres og barna deres» er blant meldingene som er lagt ut.

Interne dokumenter

I tillegg er det som ser ut til å være interne dokumenter blitt publisert, inkludert lister over navn og adresser på pensjonerte generaler.

Også dokumenter som tilsynelatende viser amerikanske militære scenarioer for Nord-Korea og Kina er lagt ut på Twitter.

YouTube

Gruppen har også hacket en YouTube-konto som tilhører CENTCOM. Her har de lagt ut det som ser ut til å være flere jihadistiske propagandavideoer.

Det tok omtrent tre kvarter fra Twitter-kontoen ble hacket til den ble stengt av Twitter. Det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon bekrefter hackerangrepet og sier at også YouTube-kontoen er midlertidig stengt etter angrepet.

Central Command har sitt hovedkvarter i Tampa i Florida, men har baser i hele regionen den dekker. Krigene i Irak og Afghanistan er noe av den militære innsatsen som har vært ledet av CENTCOM. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere