RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
INNESTENGT I BIL: Skjermbilde fra IS-video som viser henrettelser. Her sitter de dødsdømte i en bil som blir beskutt med granat.
INNESTENGT I BIL: Skjermbilde fra IS-video som viser henrettelser. Her sitter de dødsdømte i en bil som blir beskutt med granat. Foto: Faksimile

IS-video viser drukning av fanger og henrettelse med granatkaster

Sist oppdatert:
Hvis du trodde ekstremistgruppen IS hadde nådd sitt lavmål når det gjaldt sadisme, tok du feil.

Ninawa-grenen av Den islamske stat (IS) i Irak har publisert en video av bestialske henrettelser som omfatter drukning av fanger i bur, fanger som sitter innesperret i en bil som deretter blir  skutt i stykker med  granatkaster og halshugging ved hjelp av eksplosiver.

Les også: - IS med sexslaver som premie i ramadankonkurranse

Det melder nettstedet SITE Intel Group, et engelskspråklig nettsted som overvåker og analyserer jihadistenes aktiviteter og propaganda.

Vekker avsky over hele verden

Ekstremistgruppen IS har gjort seg bemerket med henrettelsesmetoder som vekker avsky over hele verden, og de bruker aktivt sosiale medier for å spre sin propaganda.

IS' siste henrettelsesvideo vekker avsky og høster fordømmelse verden over, her en tweet fra forfatteren Charles Lister:

Opptak fra Nord-Irak

Ifølge SITE Intelliglence Group skal opptakene fra denne siste videoen være gjort i Nineveh-provinsen i Nord-Irak. Den viser tre grupper av mennesker i røde fangedrakter som forteller hva de angivelig har gjort seg skyldig i før de henrettes. De fire første blir stengt inne i en bil før bilen blir beskutt med en rakettdrevet granat og de brenner til døde, skriver International Business Times tirsdag.

En annen gruppe blir stengt inne i et bur som sakte senkes ned i et basseng. Etter at de har druknet, løftes buret opp igjen. Et kamera er plassert inne i buret og viser fangenes dødskamp. Den siste gruppen på sju personer blir tvunget ned på kne og blir halshugget med eksplosiver festet til halsen.

Skal ha henrettet gutter

Videoen ble lagt ut etter at det kom meldinger om at IS hadde henrettet to gutter under 18 år fordi de skulle ha brutt med reglene om spising under fastemåneden ramadan, skriver International Business Times. Rapportene om dette kom fra innbyggere i landsbyen Mayadeen i Deir Ezzor-provinsen, meldte britiske Syrian Observatory for Human Rights. Gutten skal ha blitt hengt opp etter anklene i en stang.

En amerikanskledet koalisjon innledet i september 2014 en luftkrig mot antatte IS-mål i Syria og Irak. Norge deltar i koalisjonen gjennom opplæring av kurdiske styrker i Nord-Irak.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere