RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Islamistene nekter å komme ut

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Den røde moské under beleiring for tredje dag på rad.

De militante islamistiske studentene som har forskanset seg inne i Den røde moské i Islamabad, nekter å komme ut til tross for myndighetenes beleiring, melder AP.

Nå krever pakistanske myndigheter total overgivelse.

- Nok tid har blitt kastet bort. Det må være total, betingelsesløs overgivelse, sa den pakistanske viseinformasjonsminister Tariq Azim til AP.

Sprengte hull i veggene
Myndighetene ønsker ikke å gå inn i moskeen med makt så lenge det befinner seg kvinner og barn der inne. Så mange som 700 kvinner og 250 menn kan fortsatt oppholde seg i den radikale moskeen.

Likevel forsøkte soldatene å sprenge hull i veggene på moskeen for å tvinge studentene til å overgi seg.

Moskeens nestleder, Abdul Rashid Ghazi, leder studentene etter at topplederen Maulana Abdul Aziz flyktet ut onsdag kveld i burka og høye hæler. Ghazi har uttalt at studentene kan være villige til å overgi seg mot at de får amnesti, noe myndighetene nekter.

Forskanset seg
Ghazi skal nå ha forskanset seg i en kjeller under moskeen med 20 kvinnelige studenter som gisler, ifølge viseinformasjonsminister Azim.

Minst 16 mennesker skal ha mistet livet i skytingen mellom studentene og soldatene. Moskeledelsen hevder at mange flere av studentene er drept.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere