Gå til sidens hovedinnhold

Islamistene nekter å komme ut

Den røde moské under beleiring for tredje dag på rad.

De militante islamistiske studentene som har forskanset seg inne i Den røde moské i Islamabad, nekter å komme ut til tross for myndighetenes beleiring, melder AP.

Nå krever pakistanske myndigheter total overgivelse.

- Nok tid har blitt kastet bort. Det må være total, betingelsesløs overgivelse, sa den pakistanske viseinformasjonsminister Tariq Azim til AP.

Sprengte hull i veggene
Myndighetene ønsker ikke å gå inn i moskeen med makt så lenge det befinner seg kvinner og barn der inne. Så mange som 700 kvinner og 250 menn kan fortsatt oppholde seg i den radikale moskeen.

Likevel forsøkte soldatene å sprenge hull i veggene på moskeen for å tvinge studentene til å overgi seg.

Moskeens nestleder, Abdul Rashid Ghazi, leder studentene etter at topplederen Maulana Abdul Aziz flyktet ut onsdag kveld i burka og høye hæler. Ghazi har uttalt at studentene kan være villige til å overgi seg mot at de får amnesti, noe myndighetene nekter.

Forskanset seg
Ghazi skal nå ha forskanset seg i en kjeller under moskeen med 20 kvinnelige studenter som gisler, ifølge viseinformasjonsminister Azim.

Minst 16 mennesker skal ha mistet livet i skytingen mellom studentene og soldatene. Moskeledelsen hevder at mange flere av studentene er drept.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk