*Nettavisen* Nyheter.

Islamister angrep avisredaksjon

Radikale islamister angrep lørdag en avisredaksjon i Karachi i Pakistan, etter at avisen hadde publisert et intervju med Israels visestatsminister Shimon Peres.

Om lag 30 illsinte islamister ødela redaksjonen til Pakistans største private medienettverk, melder nyhetsbyrået AP. Angriperne, som ropte «Gud er stor» mens de ramponerte redaksjonslokalene, reagerte på at avisen «Jang» publiserte et intervju med Shimon Peres. Israel og Pakistan har ingen diplomatiske relasjoner, og islamske grupperinger i Pakistan er sterkt imot enhver kontakt mellom de to landene.

Under angrepet, som også omfattet lokalene til TV-stasjonen «Geo», ble flere biler skadet og sikkerhetsvaktene angrepet.

Redaktøren i avisen, Shah Rukh Hassan sa at de uidentifiserte ugjerningsmennene tilsynelatende tilhørte en religiøs gruppe, men at det ikke var klart hvorfor avisens lokaler ble angrepet.

Vitner og journalister i Karachi sier imidlertid at angrepet kan ha blitt motivert av sinne mot et TV-program om incest i det Pakistanske samfunnet – et tema som ikke blir tatt opp ofte i den offentlige debatten.

Ingen er foreløpig pågrepet etter angrepet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag