RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Islamister trosser myndighetene

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Tusenvis av illsinte pakistanske studenter nekter å føye seg etter myndighetenes ultimatum.

I den radikale moskeen Lal masjid, eller Den røde moské, har tusenvis av sinte studenter barrikadert seg etter skuddvekslingen mellom pakistanske soldater og studenter tirsdag, ifølge Reuters.

Myndighetene ga studentene frist til onsdag morgen klokka ti norsk tid for å overgi seg og komme ut, men mange trosset oppfordringen. Både mannlige studenter tilknyttet moskeen og kvinnelige studenter ved den religiøse skolen Jamia Hafsa like ved er inne på moskeområdet, som er omringet av hundrevis av soldater fra den pakistanske hæren.

- Vi er nervøse, men ikke redde. Ingen vil dra herfra. Troen din blir sterkere i en slik situasjon, sier Jamia Hafsa-studenten Mahira til Reuters.

- Kvinne skutt av snikskytter
Foreløpig har ikke soldatene foretatt seg noe, selv om tidsfristen har løpt ut.

Etter at myndighetene satte tidsfristen har omlag 500 mennesker forlatt moské-området, inkludert 150 kvinner. Pakistanske myndigheter virker bekymret for at soldatene kan komme til å skade kvinnene som fortsatt er i området, og har lovet at kvinner som ønsker å forlate bygget vil bli gitt muligheten til å gjøre det trygt og uten å bli arrestert.

Talsmann for Den røde moské, Abdul Rashid Ghazi, hevder at en kvinne inne på området ble skadet av soldatenes kuler i går på taket av Jamia Hafsa-bygget.

- Hun ble skutt av en snikskytter. De skyter rett på oss, sa Ghazi på telefon til AP.

I motsetning til kvinnene risikerer de mannlige studentene straffeforfølgelse for deltagelse i opprøret.

- Vil skyte studentene
Minst ti mennesker mistet livet i skytingen som fant sted tirsdag etter at en gruppe væpnede studenter forsøkte å storme en kontrollpost for politiet utenfor Den røde moské. Opp til hundre skal ha blitt skadet. Myndighetene advarer om at flere kan miste livet dersom studentene ikke gir seg.

- En kule vil bli besvart med en kule, sa viseinnenriksminister Zafar Warraich på en pressekonferanse.

Gnisningene mellom myndighetene og den radikale ledelsen i moskeen, som sies å støtte Taliban-bevegelsen, har pågått i månedsvis. For to uker siden tok studentene loven i egne hender da de kidnappet ni personer, derav seks kinesiske kvinner, som angivelig drev et bordell i Islamabad. Kvinnene ble løslatt kledt i heldekkende klær og niqab.

Studentene ønsker at Pakistan, som er en islamsk republikk, skal innføre og implementere strengere islamsk lovgivning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere