RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Islamister vil angripe fredsmøte

Somalias overgangsregjering har ikke invitert motstanderne til møtet.

Delegater fra hele Somalia er på vei til hovedstaden Mogadishu til en fredskonferanse som skal samle over 1000 klanledere, tidligere krigsherrer og politikere. Nå lover islamistene i landet å angripe konferansen, melder Reuters.

Konferansen er arrangert av den somaliske overgangsregjeringen, i et forsøk på å øke legitimiteten til regjeringen rundt i landet. Men hovedfienden, den islamistiske gruppen De islamske domstolene, er ikke invitert til å delta på konferansen.

Innbyggerne flykter
De siste dagene i den somaliske hovedstaden har vært preget av islamistenes angrep på regjeringens soldater, som ofte rammer sivile.

Bare torsdag ble tre personer drept i granatangrep, og mange innbyggere i Mogadishu flykter byen i frykt for et storangrep, ifølge den somaliske nettavisa Shabelle.

Mot Etiopia
Fredag lovte en talsmann for islamistbevegelsen å slå hardt til mot myndighetenes fredsinitiativ. Islamistene er sterkt imot regjeringens samarbeid med nabolandet Etiopia, som har styrker på somalisk jord.

- De er kriminelle som har solgt landet vårt til Etiopia. Vi vil først snakke når landet vårt er fritt. sa islamistlederen Maalim Hashi Mohamed til Reuters.

Islamistene advarte også folk mot å delta på konferansen, som etter planen skal begynne søndag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere