RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Islamistgruppe truer Norge

Sist oppdatert:
En radikal islamistisk gruppe truer norske interesser i Latvia. - Konkret informasjon gjør at vi har stengt ambassaden i landet, sier statsminister Kjell Magne Bondevik.

Den norske ambassaden i Latvias hovedstad Riga ble i dag stengt etter konkrete trusler. Norske myndigheter er svært sparsomme med opplysninger om hva truslene går ut på.

Men av det latviske innenriksdepartementet får TV 2 Nyhetene mandag formiddag bekreftet at det dreier seg om trusler fra en radial islamistisk gruppe.

- Jeg kan ikke si hvilke gruppe. Men det dreier seg om en radikal islamistisk gruppering, pressetalsmann Krists Leiskalns for inneriksdepartementet i Latvia.

Tidligere utsatt for trusler
Norske næringslivsinteresser i Latvia har tidligere vært utsatt for trusler og bombeangrep fra mafiaen i landet.

Leiskalns sier at truslene denne gang ikke har noe med mafiaen å gjøre.

- Nei, ikke mafiaen. Dette dreier seg om terrorisme.

I går kveld hevdet Leiskalns overfor latviske medier at det er norsk sikkerhetspoliti, estiske myndigheter og USA som har advart Latvia mot terroraksjoner fra en islamistisk gruppe.

Truslene skal ifølge det latviske innenriksdepartementet ha blitt etterforsket i en uke.

- Det vet jeg ingenting om. Jeg vet bare hva vi har bestemt oss for å gjøre, sier pressetalsmann Karsten Klepsvik ved det norsk utenriksdepartementet til TV 2.

Bondevik informert
Statsminister Kjell Magne Bondevik er informert om trusselen.

- Vi har fått konkret informasjon som gjør at vi har funnet det riktig å stenge ambassaden i dag. Hva vi vil gjøre i de kommende dager blir fortløpende vurdert, sier Kjell Magne Bondevik til TV 2.

Mandag advarte USA amerikanske borgere i nordiske og baltiske land om mulige terrorangrep.

- Har dette sammenheng med den generelle advarselen som USA har sendt ut?

- Jeg vil ikke gå inn på det av forståelige grunner, og kan ikke si annet enn å si at vi har fått konkret informasjon, og at vi har kontakt med samarbeidende tjenester og har god beredskap, sier Bondevik.

- Er det grunn til å tro at det er fare for andre norske interesser eller nordmenn i området?

- Det vil jeg heller ikke kommentere nærmere nå, annet enn at vi bruker all tilgjengelig informasjon slik at vi har beredskap som er så trygg som mulig, fortsetter Bondevik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere