Islamsk Råd fordømmer Madrid-bombene

Foto: (Scanpix/Pablo Torres Guerrero-El Pais)

Islams Råd Norge (IRN) fordømmer terrorbombene i Madrid, samt truslene om et muslimsk angrep på Frankrike grunnet landets forbud mot hijab.

I en uttalelse fra Mohammad Hamdan, leder i IRN, heter det at de føler det er nødvendig å fordømme disse handlingene og truslene.

- Fordømme og ta avstand
- Torsdagens terrorbombe i Madrid, og påfølgende trussel fra en «muslimsk» gruppe som truer Frankrike med angrep, grunnet landets forbud mot hijab, gjør at Islamsk Råd Norge føler at det er nødvendig å fordømme og ta avstand fra slike ting, som enkelte mener at gjøres i islams navn. Den som dreper et menneske, er som han har drept hele menneskeheten, sier Koranen. Dette er noe enkelte ser ut til å ha oversett, sier Mohammad Hamdan.

Her kan du lese mer om hijab-trusselen i Frankrike.

Islamsk Råd legger til at de tar avstand fra all form for terror.

- Nå er det faktisk ikke sikkert at bomben i Madrid har noe med al-Qaida eller andre ekstremistiske organisasjoner å gjøre, og enkelte i Spania hevder fremdeles at det er den baskiske separatist bevegelsen ETA som står bak. Hvem som står bak har i grunn lite med fordømmelsen fra IRN å gjøre, da Islamsk Råd Norge tar avstand fra terror, uansett hvem som står bak. Angrep på sivile er noe islam ikke tillater under noen omstendighet.

- Krenkende
- Det samme kan sies om trusselen mot Frankrike. Vi må også presisere at vi synes at det franske lovforslaget er feil, beklagelig og dypt krenkende, men å true med voldsbruk er ikke løsningen på et slikt problem, sier Mohammad Hamdan i uttalelsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag