RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ispinneskip på sjøen

Et vikingskip laget av ispinner ble sjøsatt tirsdag. Se video.

Skipet seilte ut fra havnen i Nederland, og mannskapet tar sikte på å krysse den engelske kanal og avslutte seilturen i London.

Robert McDonald, hans sønn og flere enn 5000 barn har limt sammen 15 millioner resirkulerte ispinner, for å bygge det 15 meter lange skipet.

Se video på TV 2 Sumo(artikkelen fortsetter nedenfor)

228673

Skadet i eksplosjon
McDonald ble hardt skadd i en gasseksplosjon som liten, og mistet resten av familien sin. Derfor håper McDonald å krysse Atlanterhavet senere for å gjenta den gamle vikingruta til Nord-Amerika via Island og Grønnland.

- Først drar vi til England, så drar vi til Shetlandsøyene, Shetlandsfjorden, deretter til Island og Grønnland og Lancing Meadow er vår endelige destinasjon, sier McDonald, som har jobbet som stuntmann i omkring 400 filmer, til Reuters.

- Skal besøke sykehus
Fullastet med kosedyr har mannskapet planer om å følge den nederlandske og belgiske kysten til nord i Frankrike, før de krysser kanalen til England. Der har de planer om å besøke barn på sykehus.

- Vi har allerede reservert en plass til oss på Canary Wharf, opplyser McDonald.

På vei til London må mannskapet ta seg av reparasjonen av radaren og radioen, som allerede ble ødelagt i nederlandsk farvann.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere