*Nettavisen* Nyheter.

Israel: – Drap på fire Gaza-gutter ikke straffbart

DREPT: De fire guttene lekte på stranden, da israelske soldater tok dem for å være våpnede palestinske menn. Her de fire fra en annen dag på stranden. Foto: siammohammed

Drapene på fire palestinske smågutter i et israelsk luftangrep på en strand i Gaza by, kan ikke straffeforfølges, fastslår den israelske hæren.


En rekke utenlandske journalister var vitner til angrepet 16. juli i fjor, og bildene av de døde guttene i sanden gikk verden rundt. De fire palestinerne var i alderen ni til elleve år og tilhørte samme storfamilie.

LES mer: Hamas: Over 40 barn drept i Gaza

Den israelske hæren henlegger nå saken etter en intern etterforskning av angrepet, som skjedde under den 50 dager lange krigen på Gazastripen der over 2.000 mennesker ble drept i fjor.

Lerner sier de israelske luftstyrkene skjøt mot de fire guttene fordi de ikke klarte å se at de var barn. De israelske soldatene mente det dreide seg om væpnede menn som løp i et område «som brukes utelukkende av militante», ifølge Lerner.

LES også: Israel bombet Gaza etter rakettangrep

Barna som ble drept, var Ahed Atef Bakr (10), Zakaria Ahed Bakr (10), Mohamed Ramez Bakr (9) og Ismail Mohamed Bakr (11).

Angrepene skjedde under den 50 dager lange krigen i fjor sommer. Hamas skjøt raketter mot Israel, og Israel iverksatte en bakkeinvasjon og luftangrep mot Hamas på den tett befolkede Gazastripen. Over 2.100 palestinere ble drept, de fleste av dem sivile. På israelsk side ble 67 soldater og seks sivile drept.

Angrepet som drepte de fire Bakr-guttene, er blant dem palestinske myndigheter sannsynligvis vil forsøke å bringe inn for Den internasjonale straffedomstolen (ICC) i Haag. Den israelske hæren gir på sin side uttrykk for at de mener deres egen etterforskning er tilstrekkelig til å hindre at ICC tar saken.

Klikk på bildet for å forstørre.

FAMILIE: De fire guttene var fra samme storfamilie, og lekte også med andre barn da de ble drept. Familiene har siden sørget tapet av barna. Foto: Mohammed Abed (Afp)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag