RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Israel bombet Libanon i natt

Israelske krigsfly bombet flere mål både nord og sør i Libanon, bare timer etter at FNs sikkerhetsråd vedtok en resolusjon for våpenhvile.

Sikkerhetskilder i Libanon sier til nyhetsbyrået AP at israelske jagerfly avfyrte minst tre raketter som forårsaket brann og slik ødela en kraftstasjon i byen Sidon sør i Libanon. Man vet foreløpig ikke om noen ble drept i angrepet.

Libanesiske media rapporterte også om flere luftangrep mot Akkar-provinsen nord for Beirut. Også i Tyr skal det ha blitt observert israelske luftangrep. Heller ikke her er det meldt om drepte så langt.

Luftangrepene kommer bare timer etter at FNs sikkerhetsråd enstemmig gikk inn for resolusjonsforslaget som skal sikre våpenhvile i konflikten mellom Hizbollah og Israel. Resolusjonen godkjenner også at 15.000 FN-soldater blir satt inn i området, og tilbaketrekkingen av israelske styrker.

Ifølge israelske myndigheter kommer offensiven mot Hizbollah ikke til å opphøre før søndag. Da vil regjeringen gå inn for å støtte FN-resolusjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere