RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Israel bombet mål i Sør-Libanon

Foto: Illustrasjon (Getty Images)
Sist oppdatert:
Israelske krigsfly angrep tirsdag ettermiddag baser som den sjiamuslimske Hizbollah-geriljaen har i Sør-Libanon.

Den israelske hæren bekreftet at to baser var blitt angrepet, mens en kilde i den libanesiske hæren sa det ikke hadde kommet meldinger om drepte eller sårede.

Angrepene kom dagen etter at en israelsk soldat ble drept av geriljaen i grenseområdet mellom Israel og Libanon. Israeleren arbeidet med minerydding og befant seg på den libanesiske siden av grensa, da bulldoseren hans ble truffet av en rakett som den sjiamuslimske bevegelsen hadde avfyrt. En annen soldat ble alvorlig såret.

Krysset grensa

Den israelske hæren benektet først at bulldoseren hadde krysset grensa mot Libanon, men opplyste tirsdag at de vanlige prosedyrene var blitt avveket, og at de to soldatene befant seg flere meter inne på libanesisk side da de ble beskutt. Også FN-organisasjonen UNIFIL opplyste at bulldoseren hadde krenket libanesisk territorium da den ble truffet.

- Fra Hizbollahs ståsted er angrepet legitimt. Men ikke fra vårt, sier den israelske brigadegeneralen Yair Golan.

Den israelske avisa Yediot Aharanot skrev tidligere tirsdag at den israelske forsvarsledelsen vurderte å sette i verk en operasjon langt inne i Libanon.

- De som er på den nordlige siden av grensa, gjør klokt i å være bekymret, uttalte general Benny Gantz.

Den israelske hæren invaderte Sør-Libanon i 1978 og senere i 1982, men trakk seg ut av landet i 2000.

Boliger ødelagt

På Gazastripen, som ligger mellom Middelhavet og den sørlige delen av Israel, ble tre palestinere såret tirsdag da en israelsk stridsvogn skjøt inn i en flyktningleir og flere bulldosere ødela 15 palestinske boliger.

Den militære operasjonen skjedde i Rafah-leiren som ligger ved grensa mot Egypt. Hundrevis av palestinere er blitt hjemløse på Gazastripen under lignende operasjoner de siste tre månedene.

(NTB-Reuters-AFP)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere