RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Israel bombet politikerhjem

Sist oppdatert:
Israel trapper opp angrepene mot militante palestinere. Søndag kveld ble hjemmet til en Hamas-politiker bombet.

Israelske luftstyrker angrep hjemmet til en ledende Hamas-politiker i Gaza sent søndag. Minst åtte av familiemedlemmene til Hamas-politikeren ble drept i dette angrepet. Hamas-politiker, Khalil al-Hayya, var ikke hjemme da angrepet fant sted. Etter angrepet besøkte Khalil al-Hayya sykehuset hvor flere av de skadde fra kveldens angrep fikk behandling, melder BBC.

Folket lider
- Vi kommer til å fortsette til tross for utfordringene, til tross for martyrene og til tross for smerten som både jeg og mitt folk lider under, sa han til journalister.

Talsmann for Hamas, Fawzi Barhoum, bekrefter overfor media at de drepte er familiemedlemmer til den kjente Hamas-politikeren. To av de døde skal ha vært Hamas-medlemmer.

- Denne opptrappingen er svært alvorlig, sier han til nyhetsbyrået AP. I en kunngjøring oppfordrer Hamas sin militære fløy om «å svare med alle mulige midler på disse lovbruddene».

Ifølge den israelske hæren var det militante opprørere i gaten som var målet for luftangrepet. Angrepet er en reaksjon på de mange rakettangrepene mot Israel. 36 palestinere er blitt drept i israelske angrep den siste tiden. Likevel fortsetter militante palestinere å avfyre raketter mot israelske mål, og bare mandag er det blitt avfyrt fire raketter over grensen, melder AP.

Tidlig mandag morgen angrep israelske krigsfly ytterligere fire ganger. Et Hamas-medlem ble drept, og den israelske hæren sier at palestinske våpenfabrikker var målet for angrepene. Palestinerne sier et vanlig hus og en sementfabrikk ble truffet.

Trapper opp
Bare timer før angrepet truet den israelske statsministeren Ehud Olmert med å trappe opp militærangrepene mot palestinerne.

- Dersom de politiske og militære tiltakene ikke resulterer i ønsket ro og stillhet, blir vi tvunget til å trappe opp reaksjonene våre, lyder en uttalelse til statsministeren.

Den israelske regjeringen valgte deretter å støtte statsministerens nye strategi.

Dette skjer samtidig som de to palestinske fraksjonene Hamas og Fatah tviholder på en våpenhvile inngått lørdag ettermiddag. Dette er det femte forsøket på en våpenhvile etter at de to fraksjonene brøt ut i kamper forrige søndag. Mer enn 50 palestinere er blitt drept i kamper mellom Hamas og Fatah den siste uken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere