Gå til sidens hovedinnhold

Israel får høyreregjering

Israels president ber Benjamin Netanyahu danne ny regjering.

Høyrelederen Benjamin Netanyahu vil bli spurt av president Shimon Peres om å danne en ny israelsk regjering, heter det i en uttalelse fra presidentens kontor fredag.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters, skal Likud-lederen møte statssjefen i løpet av dagen og motta en formell invitasjon om å danne en ny administrasjon. Dette skjer ti dager etter at valget i landet ikke ga noen klar vinner. Netanyahu ville da ha seks uker på seg for å få på plass en koalisjonsregjering.

Avigdor Lieberman, som leder partiet Yisrael Beiteinu, anbefalte presidenten tidligere om å be Netanyahu forsøke å danne regjering. Men Likud-lederen har sagt han foretrekker en koalisjon med sentrumspartiene Kadima og det israelske Arbeiderpartiet.

LES OGSÅ: Ultranasjonalist gir Netanyahu makten

Etter valget i Israel har både Benjamin Netanyahu og Kadimapartiets leder Tzipi Livni bedt om å få danne regjering. Fredag møtte Peres de to lederne separat, for å prøve å overtale dem til å danne en samlingsregjering.

Kadimapartiet vant 28 av 120 seter i det israelske parlamentet Knesset, mens Likud vant 27 seter. Yisrael Beiteinu har 15 seter i Knesset.

Reklame

NÅ: Rekordlav pris på Northug-brillene

Kommentarer til denne saken