RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Israel fullt medlem i Røde Kors

Sist oppdatert:
Israelske Røde Kors blir fullt medlem av Røde Kors etter at bevegelsen har åpnet muligheten for et alternativt symbol.

Røde Kors- og Røde Halvmåne-bevegelsen har vedtatt en resolusjon som gjør det mulig for den israelske Røde Kors-bevegelsen, Magen David Adom, å bli medlem uten å måtte ta i bruk korset eller halvmånen som symbol.

En endringsforslag til resolusjonen ville inkludert referanser til den israelske okkupasjonen av palestinske områder etter seksdagerskrigen i 1967. Endringsforslaget ble avvist med 191 mot 72 stemmer, melder AP.

Israel har ønsket seg medlemskap i Røde Kors helt siden 1930-tallet, det vil si lenge før allerede før den israelske staten ble opprettet i 1948. Fordi Israel har nektet å bruke korset eller halvmånen, som er bevegelsens tradisjonelle symboler, har landet blitt nektet medlemskap.

Nå blir det opprettet et tredje, valgfritt emblem – en rødkantet firkant som står på ett hjørne. Denne kan de eventuelt bruke sammen med davidsstjernen om de skulle ønske det. Det nye symbolet kan også kombineres med korset og/eller halvmånen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere