RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Israel gir kontrollen til Libanon

Sist oppdatert:
Israel har nå gitt kontrollen over noen områder langs grensen til FN og Libanon.

Israelske styrker har nå for første gang gitt kontrollen over deler av grenseområdet til libanesiske styrker, opplyser den israelske hæren torsdag, melder nyhetsbyrået AP.

Etter at våpenhvilen mellom Israel og Hizbollah kom på plass for to uker siden, beholdt israelske styrker kontrollen over en sikkerhetssone som strekker seg 30 kilometer inn i Libanon.

Nå har Israel overført kontrollen over et lite område, som ligger i nærheten av den israelske byen Metulla, til FN og libanesiske styrker.

Det er fortsatt usikkert hvor mange soldater som har blitt trukket ut av Libanon, men ifølge den israelske hæren har de evakuert mer enn totredjedeler av området som var okkupert.

Israels visestatsminister Shimon Peres bekreftet torsdag at Israel vil trekke seg helt ut av Libanon så fort en FN-styrken i området har nådd 5000 soldater. Dette opplyste Italias statsminister Romano Prodi etter et møte med Peres i Roma.

Peres sa i et Tv-intervju i forkant av møtet at han trodde utplasseringen av en FN-styrke i området kan hindre nye voldelige utbrudd i regionen.

Konflikten mellom Hizbollah og Israel varte i fire uker, og forårsaket store tap av menneskeliv, samt store ødeleggelser i Libanon. Konflikten ble utløst da Hizbollah-soldater bortførte to israelske soldater i grenseområdet tidligere i sommer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere