RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Israel gir slipp på nye bosettinger

Foto: Scanpix/REUTERS/Gil Cohen Magen
- Israel vil bli nødt til å gi opp enkelte områder på den okkuperte Vestbredden. Men de største bosettingene gir Israel aldri fra seg, ifølge Ariel Sharon.

Det uttalte statsministeren til israelsk fjernsyn mandag kveld, melder Reuters. Uttalelsen kom få dager etter at Israel stengte alle sine bosettinger i Gaza.

- Må gi opp noe
- Ikke alle bosettingene i Judea og Samaria vil stå igjen når vi har fullført den siste delen av «veikartet», sa Sharon, og brukte de bibelske navnene på Vestbredden.

Israel vil derimot ikke gi fra seg store bosettinger som Maale Adumin, det østlige Jerusalem eller Ariel sentralt på Vestbredden, understreket Sharon.

- Strategisk viktige
- Disse bosettingene vil fortsette å være i våre hender og territorielt knyttet til Israel. Disse områdene er strategisk viktige for Israel, sa statsministeren ifølge BBC.

Det er rundt 140 jødiske bosettinger på Vestbredden. 245.000 israelere og 2,4 millioner palestinere bor i de okkuperte områdene.

Ifølge Sharon vil et endelig kart ikke bli presentert før det har kommet til avsluttende fredssamtaler med palestinerne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere