RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Israel gransker likskjending

Sist oppdatert:
Den israelske hæren gransker nå påstander om at soldater skal ha mishandlet palestinske lik. Her er bildene som vekker avsky i Israel.

Det er avisen Yediot Aharonot som fredag viste bilder av israelske soldater som tilsynelatende mishandler likene av fire drepte palestinere.

På det ene bildet, angivelig tatt i 2003, retter en soldat geværet sitt mot et halvnakent lik mens han tråkker det på brystet.

- Alle var oppglødde
Et annet bilde viser en død selvmordsbomber som angivelig har fått stukket en sigarett inn i munnen av israelske soldater. Bildet skal være tatt på Vestbanken for to år siden.

- Alle var veldig oppglødde. Jeg forsøkte å fortelle dem at dette var motbydelig galskap. De skjønte ikke hva jeg mente, sier en soldat til avisen Yediot Aharonot om hendelsen med sigaretten.

En annen soldat sier til Yediot Aharonot at det ikke er uvanlig at israelske soldater skyter på palestinere som allerede er skutt og drept.En person i soldatens tropp skal ha fyrt av fire skudd mot en død palestiner.

- Troppslederen vår fortalte oss at dette var moralsk feil, spesielt det soldaten som fyrte av de fire skuddene gjorde. Straffen hans? Han ble degradert til bli troppslederens sjåfør og senere radiomann, sier soldaten til avisen.

Gransker bildene
Den israelske hæren varsler nå full gransking av saken.

- Jeg har beordret militærpolitiet om å starte en gransking. Jeg ønsker å få alt i denne saken frem i lyset, sier Israels forsvarssjef Moshe Yaalon til israelsk militærradio, ifølge nyhetsbyrået AFP.

- Det er ufattelig at slik ting kan skje innen den israelske hærens rekker, fortsetter Yaalon.

Han understreker at denne typen handlinger ikke er vanlige i hæren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere