RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Israel i krigsberedskap

Israel har skjerpet sikkerheten til det høyeste nivået – i praksis krigsberedskap – i forbindelse med Yasser Arafats begravelse i Kairo og Ramallah.

Sikkerhetsnivået i Israel er det høyeste på to år, skriver Jerusalem Post. Forrige gang sikkerhetsberedskapen var like streng, var før USA invaderte Irak, og Saddam Hussein truet med å avfyre raketter mot Israel.

Israelsk politi hevet torsdag sikkerheten til nivå D, som innebærer at alt tilgjengelig mannskap, inkludert kadetter og politifolk på ferie, blir innkalt til å jobbe.

Politiets største bekymring er at titusenvis av palestinere som fredag samles til den siste fredagsbønnen i fastemåneden Ramadan, vil gjøre opprør, bryte militære sperringer og forsøke å ta seg inn i Israel.

Et annet scenario politiet har drøftet er muligheten for at den store folkemengden som samles i Ramallah for å delta i gravferden vil ta med seg Arafats kiste og begynne å marsjere mot Jerusalem og Tempelhøyden, hvor Arafat selv ønsket å bli begravet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere