*Nettavisen* Nyheter.

Israel inn i Ramallah

Israelske styrker rykket tirsdag inn i Ramallah på Vestbredden med om lag 40 stridsvogner og pansrede kjøretøy. Minst 12 skal være skadd.

21.10.03 20:59

Israelske soldater gjennomsøkte blant annet kontorene til den arabiske satellittkanalen Al-Jazeera, som filmet soldater mens soldater kranglet med de ansatte og avfyrte tåregass mot hundrevis av steinkastende ungdommer.

Styrkene skal også ha omringet en moské i sentrum av byen og innført portforbud, ifølge vitner. En talsmann for hæren bekreftet at en operasjon var i gang.

Ifølge Reuters er minst 12 personer skadd. En av disse skal ha pådratt seg alvorlige skader.

Den palestinske sjefsdiplomaten Saeb Erekat reagerer med å omtale tirsdagens aksjoner som "en veldig farlig opptrapping" av konflikten.

Situasjonen i Ramallah, byen der palestinernes leder Yasser Arafat har sitt hovedsete, har vært spesielt spent etter at Israels sikkerhetsråd vedtok å fjerne palestinernes Arafat på prinsipielt grunnlag i september måned.

Tirsdagens aksjoner fra israelsk hold kom for øvrig etter at Arafat ba internasjonale fredsforhandlere "stoppe den militære galskapen", myntet på israelske aksjoner mandag der ti palestinere, de fleste sivile, mistet livet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.