*Nettavisen* Nyheter.

Israel innfører portforbud

Israelske redningsarbeidere jobber med å få oversikt over området hvor en selvmordsbomber drepte seg selv og fire israelere natt til lørdag. Foto: REUTERS/Ronen Zvulum

Israel svarte på selvmordsangrepet med å arrestere fem personer lørdag morgen, samtidig som de innførte portforbud i landsbyen til selvmordsbomberen på Vestbredden.

26.02.05 07:45

Ifølge anonyme kilder i de palestinske sikkerhetsstyrkene, var det den 21 år gamle studenten Abdullah Badran som sprengte seg selv i luften i en kø utenfor en nattklubb i Tel Aviv natt til lørdag.

Israelsk militære har identifisert selvmordsbomberen og varslet familien. Fem personer ble senere pågrepet i et raid i landsbyen til 21-åringen.

Israelsk militære opplyser til nyhetsbyrået AP at det er innført et midlertidig portforbud i landsbyen Deir al Ghusun, like nord for byen Tulkarem. De ønsket ikke å komme med ytterligere detaljer.

Blant dem som ble arrestert var to av Badrans brødre og en lokal Imam.

Vil opprettholde våpenhvilen
Selvmordsangrepet, som skjedde like før midnatt fredag kveld, førte til at fire israelere ble drept og mer enn et dusin ble skadd.

Ifølge en talsmann for Israels statsminister Ariel Sharon sier ifølge CNN at Israel vil opprettholde våpenhvilen, til tross for angrepet fredag.

Angrepet setter trolig en brutal slutt på uker med ro og en uoffisiell våpenhvile som ble offentliggjort av Sharon og den palestinske lederen Mahmoud Abbas 8. februar i Egypt.

Gir Hezbollah skylden
Israel sa tidligere denne måneden at de ikke kommer til å ødelegge husene til selvmordsbombere, en gammel praksis, fordi en militær gjennomgang har konkludert med at det ikke forebygger angrep, men tvert i mot oppildner til hat.

Lørdag morgen var det ingen som har tatt på seg skylden for angrepet fredag kveld. Talsmenn for de palestinske myndighetene og militante ledere hevder at den libanesiske geriljagruppen Hezbollah hadde rekruttert en palestiner til å utføre angrepet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.