*Nettavisen* Nyheter.

Israel løslot britisk journalist

Foto: Amit Shabi, AFP/Scanpix

Den britiske journalisten som avslørte Israels atomhemmeligheter gjennom intervjuer med atomteknikeren Mordechai Vanunu, ble løslatt torsdag.

27.05.04 19:50

Det er nyhetsreportere utenfor fengselet i Jerusalem som melder om dette torsdag kveld, ifølge Reuters.

Peter Hounam offentliggjorde Israels atomhemmeligheter da han skrev et intervju med den tidligere atomteknikeren Mordechai Vanunu i 1986 for avisen Sunday Times.

Ifølge Haaretz' nettutgave har Hounam forlate Israel til helgen.

- Så vidt jeg vet vil han bli løslatt i dag, sa advokaten Avigdor Feldman tidligere torsdag. Han hadde da hatt et møte med journalisten i et varetektsfengsel i Jerusalem.

En tjenestemann i det israelske justisdepartementet sa Hounam ville bli løslatt, med mindre det var «ny utvikling» i etterforskningen.

Hounam har møtt Vanunu i Jerusalem etter at den tidligere atomteknikeren ble løslatt fra sitt 18 år lange fengselsopphold i forrige måned.

Israleske myndigheter nektet mediene å skrive detaljer om arrestasjonen av Hounam, men ifølge avisen Yedioth Ahronoth var han mistenkt for «sikkerhetsforbrytelser».

- Mannen ble arrestert uten grunn, på grunn av en evig besettelse om sikkerhetsspørsmål i forbindelse med Yanunu, sa Feldman til israelsk militærradio.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.