RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Israel løy om Gaza-angrep

Sist oppdatert:
Den israelske forsvarsledelsen løy om luftangrepet som kostet 12 palestinere livet på Gazastripen 20. oktober.

Målet for angrepet var en bil med Hamas-aktivister i den tett befolkede flyktningleiren Nusseirat. Etter at bilen var truffet, og andre kom løpende til, ble det avfyrt nok en rakett mot området.

Blant de ti sivile ofrene var en palestinsk lege som var i ferd med å ta seg av en skadd 12-åring. Begge to ble drept på stedet.

Den israelske forsvarsledelsen benektet senere at det hadde vært sivile i nærheten av bilen da den andre raketten ble avfyrt, og viste fram et videoopptak som angivelig skulle dokumentere dette.

– Forbudt våpen
Onsdag anklaget to representanter i den israelske nasjonalforsamlingen forsvarsledelsen for å ha løyet om angrepet, blant annet om rakettypen som ble benyttet.

- Det ble benyttet et hemmelig og forbudt våpen med et større nedslagsfelt enn tidligere opplyst, sa representanten Ahmad al-Tibi.

- Flyvåpenets øverstkommanderende Dan Halutz løy offentlig da han etter angrepet sa at Apache-helikoptrene hadde skutt Hellfire-raketter. Det var ikke Apache-helikoptre som avfyrte de forbudte rakettene, sa al-Tibi.

Hemmeligstemplet
Han fikk støtte fra Yossi Sarid fra venstrepartiet Meretz, som nå truer med å offentliggjøre hemmeligstemplet informasjon om angrepet og våpensystemene som ble benyttet under forsøket på å likvidere Hamas-aktivisten Imad Akel.

– Spørsmålet er om ikke menneskeliv unødvendig gikk tapt, sa Sarid etter et møte med forsvarsledelsen.

Flere israelske aviser, blant dem Haaretz og Yediot Ahronot, skriver at forsvarsledelsen innrømmer å ha løyet om angrepet.

(NTB-AFP-DPA)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere