*Nettavisen* Nyheter.

Israel nekter våpenhvile

FN ber om tre dagers timeout i Midtøsten. Det blir blankt avvist av Israel.

29.07.06 14:32

Israel avviser FNs forslag om midlertidig våpenhvile i Midtøsten, melder Sky News.

FN ba fredag om en 72-timers våpenhvile for å evakuere tusenvis av barn, eldre og handikappede, og å få humanitær hjelp inn i Libanon etter over to uker med krig.

Talsmann for den israelske regjeringen, Avi Pazner, avviser forslaget, og sier at Israel allerede har åpnet for nødhjelp inn og ut av Libanon. Pazner beskylder Hizbollah for å blokkere nødhjelpen.

Natt til lørdag sendte israelske fly 120 raketter mot mål i Libanon. En bro i et ferieområde nær grensen til Syria ble ødelagt. Samtidig sender Hizbollah sine raketter lenger og lenger inn i Israel.

Fire FN-observatører ble drept tirsdag, da Israel bombet en FN-post i Khiam. Fredag bestemte FN å å trekke sine uvæpnede observatører ut av Sør-Libanon.

Den 18 dager lange krigen har gjort mer enn 750.000 hjemløse. Lørdag ankom amerikansk katamaran Beirut med 20.000 tepper, 1.000 presenninger og store medisinskrin for å hjelpe de hundretusener som ble tvunget til å flykte fra hjemmene sine, ifølge AP. Hjelpen blir sendt til fjellområdene øst for Beirut.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.