RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Israel pågrep Abbas-utfordrer

Sivilkledd israelsk sikkerhetspoliti pågrep fredag den palestinske presidentkandidaten Mustafa Barghouti da ha prøvde å be ved al-Aqsa-moskeen.

Mustafa Barghouti ligger an til å gjøre det nest best under søndagens presidentvalg i de palestinske områdene, men ligger alt for langt bak Mahmoud Abbas til at han kan regnes som en reell utfordrer.

Barghouti ble stanset av tre sivilkledde israelere utenfor inngangen til gamlebyen i Jerusalem, og tvunget inn i en ventende politibil, forteller øyenvitner til nyhetsbyrået AP.

Barghouti viste V-tegn med fingrene da han gikk inn i bilen. Dette er andre gangen han blir pågrepet av israelsk politi i løpet av valgkampperioden.

En talsmann for politiet i Jerusalem sier Barghouti brøt en avtale om å ikke oppholde seg moskéområdet, og at han ble brakt inn til avhør.

Det er ventet at PLO-leder Mahmoud Abbas vinner en overlegen seier ved søndagens valg, og at Barghouti bare får en brøkdel av stemmene. Abbas hadde også planer om å besøke gamlebyen fredag, men avlyste valgkampmøtet i frykt for at israelsk sikkerhetsoppbud ville virke forstyrrende på hans tilhengere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere