*Nettavisen* Nyheter.

Israel pågrep Abbas-utfordrer

Sivilkledd israelsk sikkerhetspoliti pågrep fredag den palestinske presidentkandidaten Mustafa Barghouti da ha prøvde å be ved al-Aqsa-moskeen.

Mustafa Barghouti ligger an til å gjøre det nest best under søndagens presidentvalg i de palestinske områdene, men ligger alt for langt bak Mahmoud Abbas til at han kan regnes som en reell utfordrer.

Barghouti ble stanset av tre sivilkledde israelere utenfor inngangen til gamlebyen i Jerusalem, og tvunget inn i en ventende politibil, forteller øyenvitner til nyhetsbyrået AP.

Barghouti viste V-tegn med fingrene da han gikk inn i bilen. Dette er andre gangen han blir pågrepet av israelsk politi i løpet av valgkampperioden.

En talsmann for politiet i Jerusalem sier Barghouti brøt en avtale om å ikke oppholde seg moskéområdet, og at han ble brakt inn til avhør.

Det er ventet at PLO-leder Mahmoud Abbas vinner en overlegen seier ved søndagens valg, og at Barghouti bare får en brøkdel av stemmene. Abbas hadde også planer om å besøke gamlebyen fredag, men avlyste valgkampmøtet i frykt for at israelsk sikkerhetsoppbud ville virke forstyrrende på hans tilhengere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.