RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Israel slår tilbake

Sist oppdatert:
Israelske styrker slo natt til søndag til mot en rekke palestinske mål i Gaza by som svar på selvmordsaksjonen som har krevd 19 liv.

I det første angrepet ble minst to raketter skutt mot et hus i den vestlige delen av Gaza. Huset tilhørte angivelig et medlem av den ytterliggående palestinske organisasjonen Hamas, men skal ha vært tomt da det ble angrepet.

Bare minutter etterpå skjøt israelske militærhelikoptre tre raketter mot mål i flyktningleiren al-Bureij på Gazastripen, opplyste øyenvitner til Reuters.

Sprengte attentatkvinnens hjem

Etter angrepene i Gaza, sprengte Israels hær i stykker familiehjemmet til attentatkvinnen i Haifa, Hanadi Tayssir Jaradat i Jenin på Vestbredden, opplyser palestinske sikkerhetskilder.

Ifølge Islamsk hellig krig er Jaradats bror og fetter tidligere blitt drept av israelske soldater. Den ytterliggående organisasjonen på tok seg ansvaret for aksjonen.

En kolonne på 30 israelske stridsvogner og andre pansrede kjøretø y rykket også inn i byen Jenin på Vestbredden, hvor det var innfø rt portforbud på lørdag.

19 drept i Haifa

19 personer ble drept i Haifa, inkludert minst fire barn. Rundt 50 ble så ret i angrepet. Fem medlemmer av en familie og tre medlemmer av en annen familie var blant de drepte, melder israelsk radio. Aksjonen er en av de mest dødbringende i løpet av de tre årene det palestinske oppr øret har vart.

Restauranten der terroraksjonen fant sted har i over 40 år vært drevet av en jødisk og en arabisk familie. Ordføreren i Haifa, Yona Yahav, sa lørdag kveld til BBC at selvmordsaksjonen også var et angrep mot den unike sameksistensen mellom jøder og arabere i byen.

Ring rundt Arafat

Den palestinske frigjøringsorganisasjonen PLO appellerte lørdag til verdenssamfunnet om å beskytte Yasser Arafat etter selvmordsaksjonen

Tretti israelske og utenlandske fredsaktivister omringet lørdag kveld Yasser Arafats hovedkvarter i Ramallah på Vestbredden. Aktivistene ø nsker å fungere som menneskelige skjold for å forhindre et israelsk angrep på den palestinske presidenten etter selvmordsaksjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere