RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Israel tillater valg

Sist oppdatert:
Den israelske regjeringen har avgjort at arabere i Øst-Jerusalem skal få lov å stemme ved det palestinske valget 25. februar.

Avgjørelsen ble tatt av regjeringen søndag. Samtidig nekter myndighetene distribusjon av stemmesedler og valgplakater for kandidater tilhørende den islamske militante gruppen Hamas, melder Reuters. I år er første gang gruppen deltar i et palestinsk valg.

Palestinske talsmenn har truet med å utsette valget dersom Israel nekter arabere i Øst-Jerusalem å få stemme i sine nærmeste kretser. Israel tillot i 1995 stemmegivning ved fem postkontorer i Øst-Jerusalem, samt ved presidentvalget i fjor.

Da det ble klart at Hamas skulle delta i årets parlamentsvalg, nektet først Israel å åpne valglokaler i Øst-Jerusalem. Den militante gruppen har nemlig sverget at ødeleggelse av den jødiske staten og har stått bak en rekke selvmordsaksjoner i landet.

Men som følge av amerikansk press, og faren for en ny voldsbølge ved en utsettelse av valget, har gjort at Israel nå gir etter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere