RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Israel truer Iran

(Reuters/Scanpix)
Sist oppdatert:
Etter flere trusler fra Irans president Mahmoud Ahmadinejad, slår Shimon Peres tilbake i den brutale ordkrigen i Midtøsten.

I et intervju med Reuters mandag, sa Peres at «Irans president bør huske at også Iran kan bli utslettet fra kartet».

Peres sier at Iran spotter det internasjonale arbeidet med å løse konflikten rundt Irans atomprogram.

Utfallet kommer altså etter at Irans president i midten av april sa at «Israel er et råttent tre» og fulgte opp uttalelsen med at Israel vil bli utslettet av en storm, og at Iran med Guds vilje, snart vil oppleve en verden uten USA og sionisme.

Irans president Mahmoud Ahmadinejad

Nå har også Peres begynt å bruke sterke ord.

- Ahmadinejad representerer Satan, ikke Gud. Historien vet å fordømme gale menn og de som svinger sverdet. De som har oppført seg slik, har fått avsluttet sin karriere deretter, sa han etter presidentens utfall i midten av april. Nå har han kommet med det som kan oppfattes som en direkte trussel mot Iran.

Uttalelsen fra Peres kommer samme dag som Irans president skrev et brev til George W. Bush i et forsøk på å løse krisen. Presidenten Mahmoud Ahmadinejad skal ha kommet med nye løsninger til de to landenes uoverenstemmelser.

En tidligere etterretningsekspert i det israelske militære sier til en militær radiostasjon at trusselen fra Peres ikke er en tilfedighet.

- Han setter fokus på behovet for en israelsk avskrekkingsstyrke, og hinter mot Iran at landet er sårbart, sier han ifølge Reuters.

I 1981 angrep israelske jagerfly en atomreaktor under bygging i Irak. Eksperter mener et tilsvarende angrep mot iranske anlegg er umulig, fordi de ligger spredt over hele landet. Mange av dem ligger dypt under jorden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere