Israel vil besvare buss-angrep

Foto: Nir Elias (Reuters)

Israels statsminister Ariel Sharon vil slå tilbake mot militante palestinere med en serie aksjoner etter selvmordsangrepet som tirsdag drepte 18 personer i Jerusalem.

20.08.03 19:59

Ifølge en representant for den israelske sikkerhetstjenesten er planen for motangrep allerede klar, og den forventes å bli godkjent av Sharons regjering senere onsdag. Planen vil bli gjennomført til tross for at palestinernes statsminister Mahmoud Abbas har bedt sin sikkerhetstjeneste om å arrestere de ansvarlige for mandagens angrep.

Nettavisen Ha'aretz Daily skriver at Sharon og hans forsvarsminister Shaul Mofaz har besluttet å besvare bussangrepet militært dersom palestinske myndigheter ikke gjør sitt for å stanse angrep fra ytterliggående grupper som Hamas.

I USA krever Bush-administrasjonen onsdag at den palestinske regjeringen slår ned på militante grupper. President George W. Bush skal ifølge talsmann for Det hvite hus, Scott McClellan, ha snakket direkte med Ariel Sharon etter angrepet, og da gitt uttrykk for sin støtte til det israelske folk.

På spørsmål under en pressekonferanse i Washington angående muligheten for at Israel gjengjelder tirsdagens aksjon militært, svarte McClellan:

- Israel har rett til å forsvare seg. Gårsdagens aksjon var et ondskapsfullt angrep på sivile. Men det er viktig at alle parter fortsetter forhandlinger om veien videre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.