Israeler drept av palestinere

Én israeler ble drept og to andre såret da de ble angrepet av væpnede palestinere nær landsbyen Idna sørvest for Hebron på Vestbredden søndag kveld, melder israelsk radio.

Den drepte israeleren ble først meldt såret i angrepet, men han døde senere av skadene han var blitt påført.

De tre klarte å fortsette kjøreturen etter at de var blitt skutt i omkring 2 kilometer, slik at de kom fram til en militær kontrollpost hvor de kunne få førstehjelp.

Den israelske hæren satte søndag kveld i gang en storstilt jakt på gjerningsmennene.

I det sentrale Israel ble trafikken på hovedveiene stanset søndag kveld på grunn av advarsler fra etterretningen om mulige terrorangrep i løpet av de neste 48 timene, melder israelsk radio.

Samtidig kom det søndag kveld meldinger om at al-Aqsa-martyrenes brigader har skutt og drept en palestiner som var mistenkt for å ha samarbeidet med Israel. Den 30 år gamle mannen ble skutt og drept i en landsby nær Ramallah på Vestbredden, opplyser den ytterliggående bevegelsen, som også hevder mannen under utspørringer tilsto å ha gitt israelerne opplysninger om bevegelsen siden 1997.

Minst 3.943 mennesker er drept siden det siste palestinske opprøret startet i september 2000. 2.973 av dem er palestinere og 900 israelere, ifølge nyhetsbyrået AFPs tall.

(NTB-AFP-DPA)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.