*Nettavisen* Nyheter.

Israels ambassadør på teppet hos UD

Foto: Jarl Fr. Erichsen (Scanpix)

Israels ambassadør i Norge måtte fredag møte hos Utenriksdepartementet for å bli orientert om Norges kraftige reaksjon mot Israels beslutning om å fjerne Yasser Arafat.

Den israelske regjeringens prinsippbeslutning om å fjerne palestinernes president har fått Norge til å reagere kraftig. Utenriksminister Jan Petersen tar sterk avstand fra beslutningen, og ambassadør Liora Herzl ble fredag kalt inn til UD for å få presentert Norges syn på saken.

Ikke dagligdags

– Det er ett av flere virkemidler vi har, men det er ikke noe dagligdags at vi gjør det på denne måten, sier fungerende pressetalsmann, Kåre Eltervåg i UD til NTB.

UDs pressetalsmann opplyser at den israelske ambassadøren tok det norske budskapet til etterretning, og lovet å videreformidle det til sin egen regjering.

"Hinder"

Torsdag uttalte Israels regjering i en prinsippbeslutning at palestinernes president Yasser Arafat er et hinder for fred mellom Israel og palestinerne, og at Israel vil arbeide for å "fjerne dette hinderet".

Den norske utenriksministeren sier de siste dagers utvikling i Midtøsten er farlig, og han maner partene til besinnelse.

– President Arafat er palestinernes valgte president, og kan ikke fjernes etter en beslutning fattet av den israelske regjering, sier Jan Petersen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.