Israelsk rabbiner: – Paris-terroren var fortjent

– De ondskapsfulle i det blodstenkte Europa fortjener det for det de gjorde mot vårt folk for 70 år siden, sier den israelske rabbineren Dov Lior i en kommentar til Paris-terroren.

– De ondskapsfulle i det blodstenkte Europa fortjener det for det de gjorde mot vårt folk for 70 år siden, sier den israelske rabbineren Dov Lior i en kommentar til Paris-terroren. Foto: Wikimedia Commons

Terrorangrepene i Paris var en fortjent straff for det som ble gjort mot jødene i Europa under andre verdenskrig, mener den israelske rabbineren Dov Lior.

16.11.15 15:55

Lior er sjef rabbiner i den israelske bosetningen Kiryat Arba utenfor Hebron på den okkuperte Vestbredden, og han er kjent for sine høyreekstreme synspunkter.

– De ondskapsfulle i det blodstenkte Europa fortjener det for det de gjorde mot vårt folk for 70 år siden, sier Lior i en kommentar til Paris-terroren.

Uttalelsen, som er gjengitt av den israelske nettavisen Walla!, falt under begravelsen til to bosettere som ble skutt fra en forbipasserende bil sør for Hebron fredag.

Dov Lior har tidligere vært pågrepet av israelsk politi, anklaget for oppfordring til vold mot palestinere, men han er aldri dømt for dette, skriver The Jerusalem Post.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.