*Nettavisen* Nyheter.

Israelsk storaksjon i morgentimene

Israelske soldater gikk før daggry mandag til en omfattende aksjon mot palestinske aktivister i byen Ramallah på Vestbredden. Ifølge øyenvitner ble flere titall personer arrestert.

01.12.03 09:32

Det ble også meldt om eksplosjoner og skyting med håndvåpen i Masyon-området i Ramallah, ifølge NTB-Reuters-DPA. Dette var en av mer enn ti bydeler der det ble foretatt arrestasjoner, fortalte øyenvitnene ifølge nyhetsbyrået Reuters.

To palestinere som åpnet ild mot de israelske soldatene ble ifølge den israelske hæren skutt og drept, melder AFP.

Soldatene kom i et stort antall jeeper og gikk fra hus til hus for å lete etter dem som var ettersøkt. Et verksted for produksjon av våpen som angivelig tilhørte Hamas, ble sprengt i lufta.

Aksjonen mot Ramallah forstyrret en relativ rolig periode i Midtøsten som USA har benyttet til å forsøke å skape nytt liv i samtalene om det såkalte veikartet. Amerikanerne forsøker også å få i stand et toppmøte mellom Israels statsminister Ariel Sharon og den palestinske regjeringssjefen Ahmed Qurie.

Samme dag lanseres også den nye fredsplanen som går under navnet Geneve-initiativet under en seremoni i Geneve.

Søndag kveld ble en palestinsk politimann drept da bilen hans eksploderte nær byen Rafah på Gaza-stripen. Det var uklart om eksplosjonen skyldtes et angrep mot bilen eller en ulykke. Den drepte Yusuf Abu Matar skal også ha tilhørt den ytterliggående islamistgruppen Islamsk jihad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag